Nu verkrijgbaar bij Beachim het merk "JW Anderson".

De Noord-Ierse ontwerper Jonathan Anderson richtte in 2008 JW Anderson op.

Aanvankelijk trok een uitgebreide collectie accessoires al snel de aandacht, waardoor het prille label tijdens de London Fashion Week van 2008 op schema kon verschijnen.

 

Zijn unieke ontwerpesthetiek biedt een moderne interpretatie van mannelijkheid en vrouwelijkheid door het creëren van tot nadenken stemmende silhouetten via een bewuste kruisbestuiving tussen mannen- en vrouwenmode. Dit idiosyncratische perspectief, waardoor het label een cultstatus kreeg, was voor JW Anderson aanleiding om in 2010 een capsulecollectie voor vrouwen te presenteren.

JW Anderson heeft zich ontwikkeld tot een internationaal bekend en bekroond merk. In het verleden ontving het onder meer de British Fashion Awards voor 'Emerging Talent, Ready-to-Wear' (2012), 'The New Establishment Award' (2013) en 'Menswear Designer of the Year' (2014). Onlangs ontving het merk tijdens de British Fashion Awards 2015 een historische dubbele prijs voor 'Menswear' en 'Womenswear Designer of the Year', de eerste keer dat een merk ooit beide prestigieuze prijzen heeft gewonnen. Meest recentelijk ontving het merk tijdens de 2017 British Fashion Awards de prijs voor 'Womenswear Designer of the Year'.