You have viewed 24 of 125 products
Laad meer artikelen

 

CP Company bestaat officieel sinds 1971 en is opgericht door de Italiaan Massimo Osti. 

Massimo Osti richtte in 1971 het merk ‘Chester Perry’ op. 7 jaar na de oprichting beginnen Chester Barry en Fred Perry gezamenlijk een rechtzaak tegen Osti wegens de combinatie van hun voor- en achternaam. hierdoor verandert de naam in 1978 naar C.P. Company. De producten van C.P. Company vallen meteen in de smaak dankzij de functionele klassiekers voor de herengardarobe. in 1984 verkoopt hij zijn aandelen aan Gruppo Finanziario Tessile maar bleef hij nog wel werkzaam in het bedrijf als ontwerper tot 1994. Al meer dan 45 jaar is het bedrijf een pionier door zijn hybridisatie van militaire, werk- en sportkleding door deze te combineren met geavanceerde onderzochte italiaanse stoffen.

Stone Island

Het merk werd door Massimo Osti opgericht in 1982. Hij heeft het merk Stone Island genoemd omdat zijn boot zo heette. Eerst was het een onderdeel van C.P. Company maar sinds 1983 is dat niet meer zo.

Innovatie, gebruik en kwaliteit.

C.P. Company staat voor italiaans sportswear en natuurlijk een exclusieve kledingstijl waarbij je veel leger invloeden bij terugziet. Ze zijn altijd iedereen voor op het gebied van stoffen en materialen, een voorbeeld hiervan is natuurlijk hun ​garment dyed ​producten en niet te vergeten de​ ‘Goggle’​ glazen.

Garment dyed​ oftewel kleding verven is de naam die Osti en zijn medewerkers geven aan het proces. Ze gebruikte een enkel bad voor het verven van de producten waardoor het een versleten look kreeg. De reden dat ze deze manier gebruikte is dat ze dan niet heel veel verschillende kleuren stof hoefde te kopen en ze kleuren konden creëren die zelfs de stoffenleverancier niet had!

Osti huurde zelfs een fulltime chemicus genaamd Giuliano Balboni in en bouwde dus een verffabriek binnen C.P. Company. Samen met Balboni en enkele toevertrouwde leveranciers begonnen ze producten te verven die gemaakt waren van meerdere stukken stof of vezel. Ze begonnen jassen te verven die bijvoorbeeld een mix waren nylon, linnen en gerecycled katoen. Het leuke van deze manier is dat ze achter heel veel informatie kwamen zoals dat sommige stoffen of vezels meer krimpen dan andere en bijvoorbeeld nylon een donkerdere kleur kreeg dan linnen.

De eerste jas met de ​Goggle​ glazen werd in 1988 al ontworpen voor de coureurs van een italiaanse rally. De jas werd zo ontworpen dat je iets meer ruimte had bij de mouwen, dat hij bij de rug wat boller zat waardoor je bij de zitpositie zo min mogelijk weerstand had. De glazen werden verplaatst naar de capuchon in plaats van een band wat je om je hoofd moest doen.

Creative director

Toen Paul Harvey net was afgestudeerd aan de opleiding textiel aan de universiteit van Central Saint Martin dacht hij nog helemaal niet aan een carrière in de mode want hij ging aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Pas toen hij zijn vrouw ontmoette waarmee hij ook ging trouwen en samenwonen in italië. Daar hervond hij zijn passie voor het ontwerpen van kleding. Harveyl nam in 1996 het design van Stone Island over net nadat Massimo Osti vertrok. In de tijd dat Harvey er was maakte hij 24 collecties.

in 2012 begon Harvey te ontwerpen voor C.P. Company samen met Alessandro Pungetti, wat ze tot de dag van vandaag nog steeds samen doen. Alessandro Pungetti werkte het grootste gedeelte van 2000 al voor C.P. Company en was teruggekomen met een schat aan ervaringen en waarbij Harvey natuurlijk zijn uitgebreide kennis van technische kleding mee nam uit zijn baan als ontwerper voor Stone Island. Harvey en Pungetti zijn niet alleen toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe materialen maar ook aan het verder moderniseren van het bedrijf. Zij hebben sinds de collecties in 2012 de reputatie van het bedrijf verder versterkt op het gebied van experimentele materialen en verftechnieken.

Wist je dat?​ er op de glazen een anti-reflecterende coating zit zodat je hem zelfs als zonnebril kan gebruiken!

Wist je dat?​ dat ongeveer 70% van de collectie van C.P. Company garment dyed is!